IBIZKUS WINES

IBIZKUS

Ibizkus Wines werd opgericht op het eiland Ibiza in 2007 en staat sindsdien bekend als een toonaangevende winery met speciale aandacht voor unieke druivensoorten, zoals de lokale Monastrell (of Mourvèdre). De wijn wordt geproduceerd onder drie verschillende labels : Totem, Ibizkus, Can Bassó. Deze labels zijn erkend en beschermd door de geografische benaming Vino de la Tierra Ibiza. Ze worden gemaakt vanuit een domein van meer dan 30 hectare wijngaarden, verspreid over het eiland.

De gebruikte wijnstokken zijn 40 à 60 jaar oud en de druiven worden handmatig geselecteerd. De opbrengst van de wijngaarden zijn “Low Yield”, m.a.w. weinig opbrengst per hectare. De wijnen zijn schoon, zuiver, verfijnd en vol. De meeste wijnen die geproduceerd worden op Ibiza bevatten de klassieke druivenrassen zoals Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Echter, de wijnen van Ibizkus zijn 85% of 100% Monastrell van niet geënte stokken.

De wijnmakerij Ibizkus is perfect uitgerust om het wijncreatieproces van begin tot eind mogelijk te maken. De oenoloog van Ibizkus, David Lorenzo, heeft een decennium besteed aan het bestuderen van de mogelijkheden die lokale druivensoorten bieden met als ultiem doel verfijnde, verrassende en evenwichtige wijnen te vervaardigen.

Ibizkus Wines wenst wijnen van hoge kwaliteit te creëren, waarbij de identiteit en de variëteit van de zeldzame en lokale druiven behouden worden : Monastrell en Malvasía. Deze twee soorten vertegenwoordigen 90% van de productie van de wijnmakerij.

De drie labels worden gecreëerd vanuit 100% Ibizaanse grondstof :

Ibizkus (wit, rood, rosé), een moderne, lokale wijn met een eigen karakter.

Can Bassó, het nieuwste en meest populair, een rosé voornamelijk gemaakt van de cabernet-druivensoort.

Totem, het premium label, dat een score van 92 behaalde in de Peñin Guide 2020.

 

Can Bassó Tinto 

Prachtig voorbeeld van een mooi gerijpte Mourvèdre. Lichte houttoets in de neus doorspekt met rode besjes, zoethout en de typische kruidigheid van deze druif. Elegante fruitigheid in de mond die de kruidige aroma’s mooi volgen, goed ondersteund door fluwelige tannines. Karaktervolle drinkwijn.

Ibizkus Tinto Mourvèdre 

60 tot 90 jarige Mourvèdre uit zandige bodem kort bij de zee. Rijpt 10 à 11 maanden deels in Franse eik van minstens één jaar én deels in amphores van 225L. Rubykleur met paarse reflecties. Dominante aroma’s van rijp rood fruit, boter, violetjes en een nat woud. Krachtige aanzet met geconcentreerd fruit en spicy toetsen. Lange afdronk.

Ibizkus Tinto Syrah 

Syrah van het type Noordelijke Rhône. Intense kleur met aroma’s van zwarte peper, tijm, wat cassis, blauwe pruim, laurier en met een lichte houtimpressie. Elegante aanzet in de mond met veel blauw fruit en kruidige toetsen doorspekt met wat ceder. Mooi onderbouwde cuvée.

Ibizkus Blanco 

Pompelmoes, sinaas, wat rijpe peer en gember vinden we hier terug in de neus. Dit citrusmandje vinden we ook terug in de mond met de kruidigheid van de gember, een fijjn bittertje en de typische ziltigheid van een eilandwijn.

Ibizkus Rosado 

Totem Tinto Monastrel 

Pré Phyloxera Mourvèdre druiven uit een wijngaard van slechts 0,9 hc. Belachelijk laag rendement van 6,5hl per hc wat resulteert in ongeveer 1000 flessen per jaar. Dit is werkelijk dé referentie voor Mourvèdre met aroma’s van geplet zwart fruit doorspekt met thym, laurier en rozemarijn. Mondaanzet is verrassend soepel met een onderbouw van rijpe tannines en wat eik. Complexe en superlange afdronk. Grote wijn.

Totem Rosado Saint Joseph 

Totem Rosado San Llorentz

 

 

VOORWAARDEN:

• Prijzen incl. BTW
Alle wijnen verpakt in dozen van 6 flessen

BESTELLEN?

Bel ons op +32 (0) 477 52 10 05

Of mail ons naar michel@wijnencrijns.be

  • Deel dit bericht: