WIJNDOMEIN MAS SIMSÓ

MAS SIMSÓ

Mas SimSó is het wijnproject van Simon Van Acker en Sophie Blieck in het hart van de DOQ Priorat, in Spanje. Deze streek omgeven door de “Sierra de Montsant” met een ondergrond uit pure ‘Llicorella’ (leisteen) heeft een rijke wijngeschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw en is de geboorteplaats van krachtige en intense wijnen.

De oogst van 2019 was de eerste productie, vervaardigd op traditionele manier. De oudste wijnranken op het domein werden 45 jaar geleden aangeplant (Garnacha negra), de overige zijn gemiddeld 15 jaar oud (Garnacha blanca, Viognier, Carignan, Syrah & Malbec) en zijn deels aangeplant in terrasbouw.

Mas SimSó is van druif tot wijn ecologisch, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmatige toevoegingen.

Mas SimSó Negre 

Allereerste rode wijn die SimSó op de markt bracht. Druiven afkomstig van een vlak perceel met tot 45 jaar oude wijnranken. Handmatige pluk en zorgvuldige selectie.

Een stevige wijn met een fris, kersen aroma en diep, intens paarsrode kleur. In de mond vinden we toetsen van kersen, pruimen, een lichte kruidigheid en mineraliteit, omgeven met een subtiele houttoets. Een volle, medium-lange afdronk.

Mas SimSó In Perpetuum 

Dit is het paradepaardje van het domein. Druiven afkomstig van de terrassen van Mas SimSó’s bergflank. Een ondergrond van pure leisteen, ijzig koud gedurende de winter en tot 42° gedurende de zomer zorgen voor een lage maar heel kwalitatieve oogst. Handmatige pluk, rigoureuze selectie, Franse eiken vaten.

Een volle, krachtige wijn met elegante aroma’s van zwart en rood fruit, een lichte kruidigheid, evenwichtige houttoetsen, een fijne mineraliteit uit de leisteen ondergrond en mondvullende tannines met mooie geïntegreerde zuren. Prachtige lange afdronk.

Mas SimSó Blanc 

Koude persing en maceratie gedurende 24u wordt gevolgd door een 7 maand durende fermentatie op Franse eiken vaten sur lie met dagelijkse batonnage. Handmatige pluk en zorgvuldige selectie.

Licht goudgeel, met aroma’s van wit fruit en citrus, bloemige en exotische toetsen met subtiele mineraliteit uit de leisteen ondergrond. Een stevige en frisse wijn met mooie lange afdronk.

Mas SimSó Sui Generis 

Monocépage Syrah. Druiven o.a. afkomstig van de enige ‘Costero’ (berghelling) op het Mas SimSó domein. Stokken aangeplant in gobelet-structuur. Handmatige pluk, zorgvuldige selectie, Franse eiken vaten.

Een full-bodied maar toch elegante Syrah met aroma’s van zwart en rood fruit, een typische kruidigheid, aanwezige maar evenwichtige houttoetsen, een fijne mineraliteit uit de leisteen ondergond en fluweelzachte tannines met mooi geïntegreerde zuren. Een prachtige lange afdronk.

 

 

VOORWAARDEN:

• Prijzen incl. BTW
Alle wijnen verpakt in dozen van 6 flessen

BESTELLEN?

Bel ons op +32 (0) 477 52 10 05

Of mail ons naar michel@wijnencrijns.be

  • Deel dit bericht: