WIJNKASTEEL VANDEURZEN

WIJNKASTEEL VANDEURZEN

In de Pers :   De Tijd   –   Newsweek

Op aanraden van een kennis, bezocht ik het Wijnkasteel Vandeurzen te Linde. Mijn interesse werd voornamelijk gewekt door de aanplant van Spaanse en Oostenrijkse druivensoorten zoals Albariño, Tempranillo en Grüner Veltiner.

Ik bezoek jaarlijks vele wijndomeinen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje, maar waarom zo ver reizen als we zo’n pareltje hebben in België. Het was een bijzondere belevenis. Hier streeft men enkel naar de top. Toplocatie, schitterende wijngaarden, prachtig kasteel en dit allemaal uitgebaat door de gepassioneerde Bert. Dit alles vertaalde zich ook in een bijzondere proeverij, waar ikzelf alle wijnen waardeerde. De grootste Belgische wijnontdekking, voor mij persoonlijk. Geniet mee van de teksten.

Pure Red Cuvée 90 % Lemberger en 10 % Tempranillo

Lemberger of Blaufränkisch is een hier weer een schoolvoorbeeld van goede vinificatie. Een mooi lichtgekleurde wijn met geuren van groene paprika, plantaardige geuren en een licht dominante houttoets. Duidelijk de fijne zuurgraad, die uit het glas springt met pittige frisse tannines en in de finale een warme rijpe toets.

Pure Red Tempranillo

Een mooie, intense paarsrode kleur. Bij het walsen in het glas herken je de signatuur van de Oenoloog; een pure wijn maken. Fruitigheid, spanning, verleidelijke geuren van cacao, zoethout, bos- en braambessen. De smaak wordt gedomineerd door houttoets. Na het walsen komen de geraffineerde tannines vrij, sappig en elegant. Jong, maar een totale verrassing, een Spaanse druivensoort in België.

Pure Red Cuvée Pinot Noir

Als grote Bourgogneliefhebber en dus fan van de Pint Noir druif, mijn oprechte felicitaties. Mooie kersenrode kleur, lichte houtimpressie met de fijne kersengeuren, die licht overslagen worden door nieuwe hout, maar absoluut niet storend. De tijd zal zorgen voor de perfecte harmonie. De zuren zijn subtiel aanwezig en zorgen voor een heerlijke finale met beklijvend elegante en lichte presente tannines.

 

 

VOORWAARDEN:

• Prijzen incl. BTW
Alle wijnen verpakt in dozen van 6 flessen

BESTELLEN?

Bel ons op +32 (0) 477 52 10 05

Of mail ons naar michel@wijnencrijns.be

  • Deel dit bericht: