Vrijmoed - 12 February 2020

“Wat ik één van de aandacht aandachtspunten vinden bij een wijnleverancier is, dat hij de tijd geeft om de wijnen te proeven, waardoor hij zelf zijn mening, met allerlei woorden voor smaken en uitleg over hoe de wijn gemaakt wordt, kan geven. Ik wil zonder beïnvloeding, op basis van mijn persoonlijke smaak en beslissingen, beslissingen […]

“Wat ik één van de aandacht aandachtspunten vinden bij een wijnleverancier is, dat hij de tijd geeft om de wijnen te proeven, waardoor hij zelf zijn mening, met allerlei woorden voor smaken en uitleg over hoe de wijn gemaakt wordt, kan geven. Ik wil zonder beïnvloeding, op basis van mijn persoonlijke smaak en beslissingen, beslissingen kunnen nemen.

Ik ben van mening dat de leverancier rekening moet houden met tendensen, maar de klassieke normen en waarden niet mag vergeten. Daarmee bedoel ik: Als een wijn nu eenmaal smaakt en het is iets conventioneler, dan is dat maar zo. Is het een natuurwijn met ook maar de minste interventie en het is lekker; des te beter!

Een wijnleverancier, die echter alleen maar tracht te verkopen, komt bij mij van een boerenkoolreis terug. Ik werk graag samen met Michel, omdat zijn aanbod vaak in mijn smakenpallet van wijnen valt. Mede dank de wijnen van Michel kan ik de gasten, die bij ons komen eten, nog iets extra brengen aangezien het goede en niet alledaagse wijnen zijn. Hij weet intussen ook met wat hij mij kan bekoren en zijn prijzen zijn respectabel.

Benjamin

www.vrijmoed.be

  • Deel dit bericht: