Verschenen Persartikels

 

De Tijd
Newsweek

 

Een bijzonder nieuwe aanwinst en promo:

Op aanraden van een kennis, heb ik recentelijk een bezoek gebracht aan het kasteel Vandeurzen te Linde. Mijn interesse werd voornamelijk gewekt door de aanplant van Spaanse en Oostenrijkse druivensoorten zoals Albarino, Tempranillo en Grüner Veltiner.

Ik bezoek jaarlijkse vele wijndomeinen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje, maar waarom zo ver reizen als we zo’n pareltje hebben in België. Men gaf mij een korte rondleiding in deze Coronatijden. Het was een bijzondere belevenis, waar men enkel naar de top streeft. Toplocatie, schitterende wijngaarden, prachtig kasteel en dit allemaal uitgebaat door de bijzonder gepassioneerde Bert. Dit alles vertaalde zich ook in een bijzondere proeverij, waar ikzelf alle wijnen waardeerde. De grootste Belgische wijnontdekking, voor mij persoonlijk. Geniet mee van de teksten.

 

DEGUSTATIE WIJNEN KASTEEL VANDEURZEN:

 

2018 Pure White Grüner Veltiner:

Prachtige, verrassende lichtgouden kleur, de neus is ook echt bijzonder; licht exotische toetsen van lychee, ananas en honingmeloen. In de mond een licht houttoets, die vervolgens de fijne aciditeit ondersteunt en een heerlijke frisse sappige finale van limoen en groene appel, pure fraicheur.

€ 17.00

 

2018 Pure White Cuvée Chardonnay:

Prachtige, verrassende lichtgouden kleur, de neus gekenmerkt door vanille, toast en een lichte honingtoets. Een herkenbare Chardonnay, licht rokerig, geur van acaciabloemen, toastbrood en geroosterde amandelen. De ondergrond van klei, kalk en schelpjes geven een extra dimensie aan de wijn van frisheid. Ik dacht dat ik een St. Aubin proefde. De fijne houtimpressie zorgt voor de schitterende evenwichtige finale.

€ 16.90

 

2018 Pure White Cuvée Chardonnay Prestige:

Mooie, goudgele kleur, waarbij de toast van eik in de eerste plaats aanwezig is. Na het walsen komen er aroma’s vrij van kaneel, vanille, acaciahoning en een lichte kruidigheid. Een heerlijke, rijpe, frisse smaakimpressie met een fijne mineraliteit, waar de terroir tot uiting komt. Nog gesloten, maar wat een potentieel. Na twee uren in de karaf kwamen er nog steeds aroma’s vrij. Een bijzonder moment, de mooiste Belgische wijn, die ik ooit heb geproefd.

€ 27.80

 

2018 Pure White Albarino:

Ontegensprekelijk de meest verrassende wijn. Deze wijn heeft zo’n intense, goudgele kleur. Mooie intense traning. De geur is bijzonder, rijpe papaja, vruchten met een lichte gekonfijte toets en heerlijke zeste van limoen. In de mond dezelfde intenties, vettig, vol en zo fris en kruidig met een bijzondere lange finale. De grootste verrassing!!!

Max. 6 flessen per familie.

€ 35.80

 

2018 Pure Red Cuvée 90 % Lemberger en 10 % Tempranillo:

Lemberger of Blaufränkisch is een hier weer een schoolvoorbeeld van goede vinificatie. Een mooi lichtgekleurde wijn met geuren van groene paprika, plantaardige geuren en een licht dominante houttoets. Duidelijk de fijne zuurgraad, die uit het glas springt met pittige frisse tannines en in de finale een warme rijpe toets.

€ 15.90

 

2018 Pure red Tempranillo:

Een mooie, intense paarsrode kleur. Bij het walsen in het glas herken je de signatuur van de Oenoloog; een pure wijn maken. Fruitigheid, spanning, verleidelijke geuren van cacao, zoethout, bos- en braambessen. De smaak wordt gedomineerd door houttoets. Na het walsen komen de geraffineerde tannines vrij, sappig en elegant. Jong, maar een totale verrassing, een Spaanse druivensoort in België.

€ 27,50

 

2018 Pure Red Cuvée Pinot Noir:

Als grote Bourgogneliefhebber en dus fan van de Pint Noir druif, mijn oprechte felicitaties. Mooie kersenrode kleur, lichte houtimpressie met de fijne kersengeuren, die licht overslagen worden door nieuwe hout, maar absoluut niet storend. De tijd zal zorgen voor de perfecte harmonie. De zuren zijn subtiel aanwezig en zorgen voor een heerlijke finale met beklijvend elegante en lichte presente tannines.

€ 21.90

 

VOORWAARDEN:

• Prijzen incl. BTW.
• Totaal voor dit bijzonder pakket 7 flessen = € 162,80
• Alle wijnen verpakt in dozen van 6 flessen.
• Gezien de beperkte hoeveelheden zijn Albarino en Tempranillo maximaal per 12 flessen te koop.